a
Splošni pogoji poslovanja

Prosimo, da pred uporabo spletnega mesta ninakovacic.com pazljivo preberite spodaj zapisane splošne pogoje poslovanja. V kolikor boste z uporabo spletne strani ali nakupom v spletni trgovini nadaljevali pomeni, da ste v celoti seznanjeni in se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin s spletnega mesta.

Spletno mesto ninakovacic.com si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja. Ker uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila) je priporočljivo, da si redno ogleduje pogoje poslovanja. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji poslovanja ne soglaša, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. V primeru nakupa je uporabnik še pred oddajo naročila z obveznostjo plačila posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja. Splošni pogoji so sestavni in neločljivi del kupoprodajne pogodbe.

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa podjetje Ilustracija in oblikovanje, Nina Kovačič s.p., ki je hkrati proizvajalec izdelkov in odgovarja za objavljene vsebine ter izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.

Spletno mesto je v lasti podjetja: Ilustracija in oblikovanje, Nina Kovačič s.p.

Podatki podjetja (ponudnika)

Polno ime: Ilustracija in oblikovanje, Nina Kovačič s.p.
Kratko ime: Nina Kovačič s.p.
Naslov: Glavni trg 14, 9240 Ljutomer
Matična številka: 8062757000
Davčna številka: 19842708
Zavezanec za DDV: NE
Atipični davčni zavezanec: DA (poslovanje z EU)
Transakcijski račun: SI56 0234 3190 1097 610, odprt pri NLB d.d.
E-pošta: info@ninakovacic.com

Splošni pogoji spletnega mesta ninakovacic.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ninakovacic.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem.

Dostopnost informacij

Spletno mesto je na voljo registriranim in neregistriranim uporabnikom. Ob nakupu registracija ni potrebna.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta);
 • bistvene lastnosti izdelkov oziroma storitev (prodajne storitve, garancije);
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, je dostopen v razumljivem roku);
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave);
 • jasno in nedvoumno označene ter določene cene izdelkov; razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, oziroma druge dajatve;
 • način plačila in dostave;
 • časovno veljavnost ponudbe;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene izdelkov in dostave

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so v evrih in ne vsebujejo davka na dodano vrednost (DDV). Ne vsebujejo stroškov poštnine oz. dostave; ti se obračunajo dodatno. O višini stroškov dostave je kupec seznanjen v povzetku naročila, še pred potrditvijo oddaje naročila z obveznostjo plačila, z ločenim prikazom zneska teh stroškov. Stroški dostave so prikazani tako na naročilu, kot tudi na računu za izdano blago in jih kupec poravna skupaj z zneskom naročila. Strošek dostave je del končne cene celotnega naročila.

Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in se bo izpisal ob zaključku naročila, še preden kupec odda naročilo z obveznostjo plačila. Strošek dostave je odvisen od velikosti, dimenzij in teže pošiljke ter vključuje stroške dostave in stroške pakiranja ter priprave. Strošek dostave se lahko spreminja skladno z vsakokrat veljavnim cenikom Pošte Slovenije, pri čemer se strošek dostave po trenutku, ko se pogodba skladno s Splošnimi pogoji šteje za sklenjeno, ne more več spremeniti.

Veljavne cene so tiste cene, ki so veljale ob oddaji naročila. Cene veljajo za spletni nakup in v primeru ter pod pogojem plačila na enega od načinov, ki so navedeni v teh Splošnih pogojih poslovanja.

V spletni trgovini so navedene redne in akcijske cene. Redne cene veljajo za vse uporabnike spletnega mesta ninakovacic.com in nimajo vnaprej določene veljavnosti ter se lahko kadarkoli spremenijo brez posebnega predhodnega obvestila. Akcijske cene veljajo za vse uporabnike spletnega mesta ninakovacic.com in imajo vnaprej določeno veljavnost. Akcijske cene so lahko določene za konkretne izdelke ali konkretno vrsto izdelkov. Akcijske cene veljajo za količine običajne za gospodinjstva. Akcijske cene so posebej označene in veljajo za čas trajanja akcije v spletni trgovini ninakovacic.com.

Popusti in kode

V spletni trgovini ninakovacic.com lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni in označeni ob izdelku samem. Popusti se ne seštevajo med seboj s popusti osvojenih v nagradnih igrah ali kodah s popustom. Popusta ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti (popusti, darilca, gratis poštnina) pri nakupu na spletnem mestu ninakovacic.com. Aktivno kodo kupec najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu spletne trgovine ninakovacic.com ali v drugih medijih. Koda za popust je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, ali pa naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti iz naslova te kode ni več upravičen.

Kode za popust se ne seštevajo in ne veljajo za izdelke v akciji, razen v kolikor je izrecno navedeno drugače. Kaj vse je izključeno iz akcijske ponudbe bo ponudnik ob vsakokratni ponudbi ustrezno in vidno označil.

Uporaba kode za popust:

 • Kupec izbere artikle, ki jih želi kupiti in jih doda v košarico. Vrednost naročila mora biti vsaj 1 EUR višja od vrednosti kode kupona za popust. Ko kupec konča z dodajanjem artiklov v košarico, v polje »Koda kupona« vpiše kodo za popust.
 • Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati
 • Koda za popust je lahko tudi enkratna koda, kar pomeni, da se jo lahko uporabi le enkrat
 • Kombinacija različnih oblik ugodnosti znotraj istega naročila načeloma ni mogoča.
 • S klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno«, kupec vnese osebne podatke in izbere način dostave, navede naslov za dostavo ter izbere način plačila.

Postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini ninakovacic.com je možno 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini ninakovacic.com sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Ko izbere vrsto izdelka, motiv, velikost, količino, klikne na gumb ‘Dodaj v košarico’. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. Če kupec želi spremeniti naročeno količino izdelka lahko to stori s klikom na kurzor gor/dol, artikle iz košarice odstrani s klikom na X pred ikonico izdelka.

Ko kupec klikne gumb “nadaljuj na blagajno” se odpre meni za vnos podatkov za zaključek naročila: podatki za pošiljanje (naslov, email, telefonska številka), način plačila, kjer kupec izbere opcijo plačila, ter možnost dostave (poštna pošiljka, osebni prevzem). Pred zaključkom naročila kupec ponovno preveri podatke ter naročilo zaključi in odda s klikom na gumb “kupite sedaj”.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku ene ure. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Načini plačila

Spletna trgovina ninakovacic.com omogoča kupcu naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja: Kupec predračun prejme po e-pošti, rok plačila predračuna je 7 dni od prejema predračuna. Pravočasno plačilo predračuna je bistvena sestavina pogodbe. V kolikor do poteka roka za plačilo predračun ni plačan se šteje, da je pogodba razvezana po samem zakonu, ponudnik pa v tem primeru več ne jamči rezervacije za naročene izdelke ter je prost vseh obveznosti iz naslova tega konkretnega naročila.
 • s Paypalom na račun podjetja ali plačilo s kreditnimi karticami preko PayPal spletnega sistema, ki omogoča varno plačevanje s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro in American Express). Kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti svojega PayPal uporabniškega računa. Plačilni sistem PayPal velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.

V odvisnosti od izbranega načina plačila, npr. Paypal-a, lahko pri kupcu nastanejo dodatni stroški (provizije oziroma drugi stroški, vezani na izbranega ponudnika plačilnih storitev) in sicer v višini, ki jo ponudniku zaračuna s strani kupca izbrani izvajalec plačilnih storitev. Ta strošek je odvisen od izbranega izvajalca plačilnih storitev, njihovih cenikov oz. tarif in vrednosti nakupa ter ni vključen v ceno izdelka, temveč se obračuna dodatno.

Pri posameznih naročilih si ponudnik izjemoma in iz utemeljenih razlogov pridržuje pravico zahtevati plačilo po predračunu, z nakazilom na račun ponudnika po predračunu, v primeru preteklih negativnih izkušenj s konkretnim kupcem, ko naročil po dostavi ni prevzel, ko konkretni kupec evidentno in kontinuirano zlorablja pravice iz Zakona o varstvu potrošnikov, ko je kupec ponudniku ob odstopu od pogodbe vračal uničeno, poškodovano ali rabljeno blago, ko ima kupec v razmerju do ponudnika zapadle neplačane obveznosti, ipd.

Naročilo gre v postopek obdelave (vključno z odpremo) šele po prejemu celotnega plačila na naš TRR. Po potrditvi naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma, v kolikor to odobri ponudnik.

Izdaja računa

Po odpremi izdelkov ponudnik kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Račun v PDF formatu na e-naslov prejme tudi kupec, ki je blago prevzel osebno.

Dostava in poštnina

Vsako naročilo, oddano skozi sistem spletne trgovine ninakovacic.com, bomo obravnavali še isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. V primeru, da to iz kateregakoli razloga ne bo mogoče, kupca o tem obvestimo.

Po potrditvi naročila bo paket odposlan oz. pripravljen za prevzem isti dan, oziroma v 1 – 2 delovnih dneh. V kolikor dostava v dostavnem času ni mogoča ali pa bi bila izvršena predčasno, kupca o tem obvestimo.

Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila, prispela tekom vikenda ali med prazniki, pošljemo naslednji delovni dan. V kolikor je pri določenih izdelkih izjemoma posebej označen daljši dostavni rok, se upošteva le-ta.

Pošiljke so dostavljene preko Pošte Slovenije. Znesek dostave je odvisen od velikosti in teže pošiljke. Za lažje pošiljke do 2 kg poštnina znaša 3.00 €, pri težjih in večjih pošiljkah (nad 2 kg), poštnina znaša 5.00 €. Cene dostave veljajo za pošiljke, dostavljene znotraj Slovenije. Znesek dostave v tujino se obračuna po ceniku Pošte Slovenije.

Pravica do odstopa od pogodbe

Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni od prevzema naročenih artiklov. Odstop od pogodbe nedvoumno sporoči ponudniku preko elektronskega naslova info@ninakovacic.com, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne artikle na naslov: Ilustracija in oblikovanje, Nina Kovačič s.p., Glavni trg 14, 9240 Ljutomer. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila artiklov.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljno prodajo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode.

V skladu s Pravilnikom o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, si lahko TUKAJ preberete informacije v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe na obrazcu. Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo na TUKAJ.

Reklamacija / Odgovornost za stvarne napake

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije stroške poštnine. Ponudnik pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Vrnjeni izdelki morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom – zapakirani morajo biti v trdo škatlo ter zaščiteni pred vlago.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca (ponudnika) v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. (37. a člen ZVPot)

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot)

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcu spletne trgovine Nini Kovačič s.p. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva eno izmed možnosti:

 • odpravo napake na blagu
 • vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom
 • vračilo plačanega zneska.

Če obstoj napake na blagu oz. izdelku ni sporen, mora ponudnik čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi kupčevi zahtevi. Če je obstoj napake na blagu oz. izdelku sporen, pa mora prodajalec kupcu pisno odgovoriti na njegovo zahtevo najpozneje v osmih dneh po prejemu kupčeve zahteve. Odgovornost ponudnika za stvarne napake ni podana v primerih, ki izhajajo iz sfere kupca (oz. tretje osebe), zlasti pa če nastanejo zaradi nepravilne uporabe izdelkov in posledično mehanskih poškodb.

Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov (Link na: http://www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf )

Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema računa. Kasnejših reklamacij v zvezi s podatki na računu prodajalec ne upošteva. V primeru plačila s kreditno kartico bo kupčeva kreditna kartica ob potrditvi naročila (torej ko bo skladno s splošnimi pogoji kupoprodajna pogodba sklenjena) direktno obremenjena. Znesek, ki bo bremenil kreditno kartico, se lahko razlikuje od zneska navedenega na naročilu, saj je odvisen od doplačil ali pristojbin izdajatelja kartice (in/ali ponudnika kartice) uveljavljenih med postopkom transakcije.

Prodajalec ni odgovoren za pristojbine povezane s spreminjajočimi se menjalnimi tečaji in za doplačila, določena s strani kupčeve banke, kot tudi za vse ostale dodatne pristojbine za transakcije v tuji valuti, ki jih kupcu zaračuna izdajatelj kartice, v primeru da EUR ni valuta, v kateri izdajatelj kreditne kartice kupcu izdaja račune.

Nagradne igre

Opredelitev:
Organizator občasno prirejenih nagradnih iger za sledilce na Facebooku in/ali Instagramu je podjetje Nina Kovačič s.p. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi organizator z ročnim žrebom. Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali izdelkov organizatorja nagradne igre.

Ponudnik si pridržuje pravico za posamezno nagradno igro določiti drugačna oz. dodatna pravila in pogoje nagradne igre, pri čemer bo v tem primeru ta posebna pravila javno objavil, morebitni udeleženec pa bo na jasen in nedvoumen način, še pred začetkom sodelovanja v nagradni igri, seznanjen s temi pravili in pogoji.

Pravica sodelovanja v nagradni igri:
Udeleženci nagradne igre so fizične osebe, ki so polnoletni državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri. S sodelovanjem v nagradni igri se nagrajenec strinja z objavo svojega imena, tudi fotografije s podelitve nagrade.

Žreb nagrade:
V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti. Denarno izplačilo nagrade ni mogoče. Menjava nagrade ni mogoča. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanj ni možna.

Organizator izžrebanca obvesti na družabnem omrežju, kjer je prirejal nagradno igro v javnem zapisu ali na spletnem mestu ninakovacic.com. Rok za žreb in javni zapis nagrajenca in razglasitev je do 7 dni po končani nagradni igri.

Obveznosti izžrebanca:
Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) skladno z Zakonom o dohodnini – (ZDoh-2) (Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB7 ter Zakonom o davčnem postopku (ZDavP-2), Ur.l. RS, št. 13/2011 – UPB4) posredovati podatke za pošiljanje ali prevzem nagrade. Posredovati mora svoje osebne podatke – ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko, najkasneje v treh delovnih dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti se šteje, da nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen; organizator si pridržuje pravico nagrado podeliti komu drugemu, izžrebati novega nagrajenca ali nagrado zadržati. Nagrade niso prenosljive, izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.

Varstvo osebnih podatkov:
Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme pridobljene osebne podatke udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Odgovornost organizatorja:
Organizator si pridržuje pravico, da brez kakršnih koli obveznosti do sodelujočega, vsebine, ki so žaljive, rasno nestrpne, obscene, ali so po mnenju organizatorja iz kakršnega koli drugega razloga neprimerne, umakne z zida Facebook, Instagram in sodelujočega, ki je vsebino objavil, izloči iz sodelovanja v nagradnih igrah in sodelovanja na tej Facebook strani. Sodelujoči je v celoti odgovoren za vso škodo, ki bi jo lahko povzročil organizatorju ali katerim koli tretjim osebam s posredovanimi in objavljenimi vsebinami.

Organizator nagradne igre ne prevzema nikakršne odgovornosti za:
ne-delovanje družabne spletne mreže družanih omrežij (Facebook, Instagram), vse ostale aktivnosti na spletnih mrežah (Facebook, Instagram), (ne)resničnost podatkov, ki so navedeni v imenu profila uporabnika na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram), nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve, vsakršne posledice, ki bi jo sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico tudi za izločitev goljufivih, nepravih in podvojenih profilov na družabnih omrežjih, v kolikor obstaja sum, da gre za te vrste sodelujoče osebe/profile. Organizator si pridrži pravico, da se o sumu odloča sam in sam presodi sumljivo situacijo.

Nagradne igre prirejene v sodelovanju z drugimi portali, mediji in spletnimi stranmi:
V primeru, da ponudnik priredi nagradne igre z drugimi portali, ponudniki, mediji, spletnimi stranmi ter trgovinami, so pravila nagradne igre v tem času odgovornost drugega prirejevalca nagradne igre. V tem primeru se ninakovacic.com distancira od svojih splošnih pogojev nagradne igre in veljajo pravila drugega organizatorja nagradne igre. Vsekaror pa budno pazimo, da vse poteka po pravilih in moralno odgovorno. Sodelujemo samo s preverjenimi mediji, portali, spletnimi stranmi in trgovinami.

V kolikor bi uporabniki zasledili, da gre za kakšrnekoli goljufije in neupravičeno prirejanje nagradne igre v našem imenu, nam to sporočite na mail info@ninakovacic.com, da bomo posledično primerno ukrepali. Vsako sodelovanje s drugimi organizatorji bo tudi javno objavljeno z naše strani na pristojnih družabnih omrežjih.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in vsakokrat veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov so objavljene v politiki zasebnosti – varovanje osebnih podatkov, ki je na voljo TUKAJ. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje resnične in pravilne osebne podatke, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Kot upravitelj spletne trgovine ninakovacic.com, se ponudnik Nina Kovačič s.p. v skladu z ZVOP-1 (Zakon o varstvu osebnih podatkov) zavezuje, da bo spoštovala zasebnost uporabnikov in njihovih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam brez privolitve uporabnika. Uporabnik soglaša, da lahko spletno mesto ninakovacic.com njegove podatke uporablja za potrebe lastne analize, s čimer se uporabnik izrecno strinja. Uporabnik ni dolžan razkriti svoje identitete, razen če se sam odloči za to.

Spletno mesto ninakovacic.com se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, poštni naslov, kontaktni telefon, naslov bivanja in naslove za dostavo.

Nasvet uporabnikom: Uporabnik naj hrani svoje uporabniško ime ter geslo za dostop do spletnih storitev na spletnem mestu ninakovacic.com. V primeru neavtorizirane uporabe uporabniških podatkov naj oškodovani uporabnik pisno obvesti spletno mesto o kršenju njegovih uporabniških pravic.

Uporabnik je odgovoren za prebiranje, odpiranje in gledanje vseh vsebin na spletnem mestu. Starostnih omejitev za vsebine na ninakovacic.com ni. Uporabnik lahko kadarkoli in zaradi kakršnegakoli razloga s pisnim obvestilom prekine registracijo na spletnem mestu ninakovacic.com. Spletno mesto si pridržuje pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletne strani ninakovacic.com zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme ter se zavezuje, da bo o vseh daljših motnjah delovanja (več kot 24 ur) predčasno obvestila uporabnike.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le v skladu z določili ZEPT in ZEKom-1, če k temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo nujno vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj (ponudnik) bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Avtorske pravice

Spletno mesto ninakovacic.com je last in avtorsko delo podjetja Ilustracija in oblikovanje, Nina Kovačič s.p. Vse vsebine, objavljene na spletni strani ter v spletni trgovini (ilustracije, fotografije, besedila, opisi izdelkov, splošni pogoji poslovanja, politika zasebnosti, objave na blogu,…) so avtorsko delo in s tem predmeti intelektualne lastnine, s katerimi ima pravico razpolagati izključno Nina Kovačič s.p. Prepovedana je uporaba in/ali kopiranje teh vsebin za potrebe in/ali v korist tretjih pravnih ali fizičnih oseb brez izrecnega predhodnega pisnega soglasja podjetja Nina Kovačič s.p.

Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopanja do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopanja do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na spletnem mestu ali za katerikoli drug namen, vključno s komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja podjetja Nina Kovačič s.p.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnem mestu ninakovacic.com. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik najkasneje v roku 5 delovnih dni kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe, zamenjavo naročenega artikla in vrnil vsa morebitna že prejeta plačila.

Vsak izdelek v spletni trgovini ninakovacic.com je v celoti izdelan v Sloveniji (ilustriran, tiskan, pakiran). Izdelki (razglednice, voščilnice) so tiskane v različnih serijah, zato lahko vsaka serija izdelkov posledično minimalno odstopa v detajlih (barve, odstopanja v velikosti zaradi ročnega razreza). Barve izdelkov na fotografijah se lahko zaradi ekranske slike na različnih elektronskih napravah razlikujejo med seboj. Vseeno zagotavljamo, da bo izdelek, ki ga boste prejeli, skoraj popolnoma identičen izdelkom na slikah.

Ponudnik si pridružuje pravico, do določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen na spletnem mestu ninakovacic.com.

Ninakovacic.com ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Prodajalec ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih prodajalec v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@ninakovacic.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo ter kupcu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi iz 32. člena ZIsRPS podjetje Nina Kovačič s.p. ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Nina Kovačič s.p., kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Etični kodeks komentiranja in strpnost

Ponudnik obiskovalce spletnega mesta vabi k podajanju mnenj in komentarjev vsebin. Želimo, da obiskovalci sodelujejo pri oblikovanju le teh, bogatenju in nastajanju novih vsebin ter izdelkov. Vabimo vas k čim večji interaktivnosti, obenem pa vse registrirane uporabnike vljudno naprošamo, da se držijo osnovnih pravil lepega obnašanja.

Uporabnike naprošamo, naj pri komentiranju blogov in izdelkov ne uporabljajo žaljivega govora, žaljenja drugače mislečih in žaljenja na osnovi rasističnih, narodnih, spolnih, verskih, političnih in ostalih ustavno spornih osnov. Prav tako ne toleriramo nagovarjanja k nestrpnosti ter izkoriščanje komentarjev za komercialno promocijo. Kršitelji zgoraj omenjenega kodeksa obnašanja bodo v primeru kršitve postavk najprej prejeli elektronsko opozorilo, v primeru nadaljnjega kršenja kodeksa pa si pridržujemo pravico, da uporabniški račun kršitelja zapremo.

Ponudnik ne prevzema odgovornosti za spletne komentarje uporabnikov spletne trgovine ninakovacic.com, si pa pridržujemo odgovornost, da račune uporabnikov, ki ne upoštevajo pravila lepega vedenja, zapremo.

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napišejo samo registirani uporabniki spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Obveščanje in e-novičke

Uporabnik se s prijavo na e-novičke strinja, da ga ponudnik obvešča o novostih in akcijah na spletnem mestu ninakovacic.com. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi, ter da ne bo pošiljal vsiljene pošte. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novčk.

Pomoč in vprašanja

Za vsa vprašanja in pomoč je ponudnik preko e-maila info@ninakovacic.com na razpolago od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 uro.

Nina Kovačič – fizičarka
v svetu ilustracije